BejelentésTÓTH FERENC

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


ÜDV JÓ BARÁT!!

 

Vissza jött a vissza nem térítendő lakástámogatás SZOCPOL

2011. október 12

Jön a lekváradó és a szörp adó

Ebadó 2012 -től ismét

Kétezer roma kaphat munkát víztársulatoknál

Kétezer roma munkavállaló foglalkoztatásáról írt alá együttműködési megállapodást Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke és Ligetvári Ferenc, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének vezetője szerdán Budapesten. Tovább

Orbán-Farkas-megállapodás: 2015-ig százezer munkanélküli roma kap munkát

Legalább százezer munkanélküli romát vonnak be 2015-ig a munkaerőpiacra - ez az egyik fő célkitűzése annak a keretmegállapodásnak, amelyet pénteken írt alá a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökével a szervezet fővárosi, Dohány utcai székházában. TOVÁBB

Jövőre jönnek a vármegyék

2011. május 12.

A közigazgatás átalakításának részeként a jövő évben életbe lép a vármegyerendszer, 2013-ban pedig jön a kistérségeket felváltó járási rendszer.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár szerint ezek jobban illeszkednek majd az ország adottságaihoz, de hozzátette, hogy az önkormányzatok munkájára továbbra is számítanak. A közigazgatás átalakítása részeként 2013-ban lép életbe a kistérségeket felváltó járási rendszer, amely jobban igazodik az ország földrajzi, kulturális és egyéb adottságaihoz - mondta Rétvári Bence a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) kétnapos, gödöllői tanácskozásán. A parlamenti államtitkár hozzátette, hogy az átalakítást alapos előkészítés előzi meg, amely során kikérik az érintettek, például a MÖSZ és más önkormányzati tömörülések véleményét is, amelyek bekerülnek majd a végleges koncepcióba. Rétvári Bence hangsúlyozta: a jövőre életbe lépő vármegye rendszer, illetve a leendő járási rendszer mellett továbbra is működnek majd a megyei és helyi önkormányzatok, vagyis lényegében a 3200 önkormányzat munkájára továbbra is számítanak. A parlamenti államtitkár arról is beszélt: a vármegye- és a járási rendszer cálja, hogy egyenlő esélyt teremtsen az ország eltérő adottságú tájain születendő gyerekek számára az érvényesülésre, és tompítsa a hátrányos helyzetből adódó különbségeket. Ezt a célt szolgálja az is, hogy 2013-ban a most meglévő kormányablak-hálózat kibővül, és valamennyi járási székhelyen működik majd olyan intézmény, ahová a környéken lakók például anyasági támogatás, családi pótlék, telepengedélyezés és más hasonló ügyekben fordulhatnak.

A kormány alá kerülnek a jegyzők

2011. március 4., péntek 16:19

Új életpályamodell és értékelési rendszer készül a közigazgatásban, a jegyzők állami szolgálatba kerülnek, 2013-tól újra lesznek járások. Többek között ilyen változtatásokra készül a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A tervezett változtatások – amelyek Magyary Zoltán-program néven futnak – március közepén kerülnek nyilvánosságra.

Az új közigazgatási rendszer fontos eleme lesz, hogy a most jegyzők által végzett feladatok várhatóan kettéválnak. Az eddig önkormányzati felügyelet és kinevezés alapján dolgozó jegyzők átkerülnek a megyei kormányhivatalok alá. A jegyzők a 2013 elején feltámadó járások közigazgatási vezetői lesznek. Kifejezetten önkormányzathoz kötődő munkájukat egy új hivatalnok, a polgármesteri hivatalvezető veheti át.

Készül azoknak a feladatoknak is a listája, amelyeket az állam átvenni készül az önkormányzatoktól. Néhány engedély kiadása bizonyosan a megyei kormányhivatalokhoz kerül a településektől. Arról még komoly vita folyik, hogy az oktatási és egészségügyi intézményekkel mi legyen.

A Magyary Zoltán-program tervezete szerint komolyabb és rendszeresebb értékelést kapnak majd a közigazgatásban dolgozók. A mostani évenkénti és egységes értékelési rendszer a KIM vezetése szerint kiüresedett, nem hatékony. A rendszeresebb főnöki jellemzéseket munkakörökhöz illesztenék. Legalább háromféle értékelési rendszer készül a különböző helyeken dolgozó hivatalnokoknak.

Hatékonysági mérőrendszereket kapnak az egyes hivatalok is, hogy mérni lehessen, mennyire hatékony az államigazgatás.

Készül a közigazgatásban dolgozók életpályamodellje, ami meghatározza, hogy milyen rendszerben léphetnek előre és milyen poszton mekkora fizetés jár nekik. Az új rendszer mintegy nyolcvanezer közigazgatásban dolgozó embert érint majd.

 

Mindent felforgat az új önkormányzati törvény

2011. május 11., szerda 13:15

Az önkormányzati ciklusok öt évig tarthatnak a mostani négy helyett, a helyi iparűzési adó egy részét elveszítenék a nagyobb települések, bevezetik az önkormányzati felszámolási eljárásokat, és lélekszámához kötik a főállású polgármesterséget, illetve csődbiztosok lesznek – többek között ezeket a változásokat tartalmazza az új önkormányzati törvényt előkészítő első munkaanyag. A 44 oldalas dokumentum alapján készülő jogszabály hosszas egyeztetések után június második felében kerülhet első olvasatban a kormány elé, a tervezet végszavazása októberben vagy novemberben lehet.

A Belügyminisztériumban elkészült az új önkormányzati törvény előzetes koncepciója. A dokumentum (ami egyelőre nem nyilvános, de néhány részletet a tárca elárult), bár még nem a végleges terveket tükrözi, alapvető változást hoz az önkormányzatiság szerkezetében. Az egyik ilyen, hogy 2014 után a következő önkormányzati választás 2019-ben lesz.

A tárca abból indult ki, hogy az önkormányzati és állami feladatok ma keverednek, a finanszírozás még az érintetteknek is bonyolult és követhetetlen, ezért a lényegesebb változások is ezt a területet érintik.

Máshonnan jönne a segély

A segélyezéshez is hozzányúl az új javaslat, ez már a konvergenciaprogramból is kiolvasható volt. A változás annyi lesz, hogy a segélyek nem az önkormányzati bankszámlákon keresztül érkeznek majd a célzottakhoz, hanem közvetlenül az államkincstárból, viszont a segélyezéssel összefüggő szociális munka, adminisztráció és szociális munka továbbra is önkormányzati hatáskör maradna.

Új adósságkezelési és adósságrendezési szabályok is jönnek. A kormány szigorítana ezeken a területeken a települések hatalmas adósságát látva (jelenleg az államháztartás adósságának hat százalékáért okolhatók az önkormányzatok).

Csődbiztost kapnak a települések

Az új eljárásnak a tervezet szerint két szakasza lesz. Az elsőben a helyi képviselőtestületek saját hatáskörben intézkedhetnek, tehát az adósságrendezés megkezdése az ő feladatuk lesz. A második szakasz a céges felszámolási eljárásokhoz fog hasonlítani, ebben a periódusban már egy külső (feltehetően kormányzati) biztoshoz kerülnek az önkormányzatok gazdálkodásának jogai. A kormány azoknál a településeknél is szorosabbra fogná a gyeplőt, ahol nincs csőd közeli helyzet. A tervezet egy az önkormányzatokat közvetlenül és folyamatosan ellenőrző rendszer felállításáról beszél, amit az Államkincstár, az Állami Számvevőszék vagy egy teljesen új szerv végezhetne el.

A kisebb lélekszámú (1000 fő körüli vagy az alatti) településeken megtiltanák, hogy főállású polgármester legyen, egyébként ma több, mint 1700 ilyen település lélekszáma nem éri el az ezret, és 119 száz lakos alatti község van.

Újra megnyitják a Budapest kontra kerületek vitát, ezen a téren, illetve megyei, járási szinten is a feladatok újraosztása várható. A következő hónapokban ennek megfelelően a kormány megvizsgálja a települések oktatási, egészségügyi, szociális, közfoglalkoztatási és egyéb feladatait, hogy az új önkormányzati, közigazgatási és az ehhez illesztett finanszírozási rendszer lefedjék egymást.

Jövőre jöhet az e-recept

2011. május 11., szerda 15:27

Akár már jövőre bevezethetik a hagyományos papírrecepteket kiváltó elektronikus vényeket Magyarországon. Svédországban, Dániában vagy Észtországban az orvos számítógépén felírt vény egy központi szerverre kerül, amit bármelyik patikában le lehet olvasni. A beteg a taj-számával igényelheti a gyógyszert, de van olyan megoldás is, ami nem váltja ki teljesen a papírt, ilyenkor az orvos vény helyett egy sorszámot vagy azonosítót ad a betegnek. Vényekre az állam ma évi 278 millió forintot költ. Néhány hónap múlva, várhatóan még ebben az évben megkezdik az elektronikus recept bevezetésének előkészítését, és már 2012-től működhet ez a rendszer, mondta az Indexnek Szócska Miklós államtitkár. Az e-receptek bevezetéséről a Nemzetierőforrás-minisztérium államtitkára először kedden az egészségügy informatikai fejlesztéséről szóló eHealth Week konferencia első napján beszélt. A rendszer bevezetésére uniós forrásokat is igénybe lehet venni, és az egész nem kerül többe, mint ma a vények kinyomtatása, mondta az Indexnek Szócska Miklós. Szócska szerint ez a rendszer a betegnek, az orvosnak  és a döntéshozóknak is jobb. Az orvosnak kevesebbet kell adminisztrálnia, a döntéshozó pedig egyből digitálisan követheti nyomon a gyógyszerfelírást.

Sziasztok!

Nem sokára az ország minden egyes népe egy ujjbab kérdőívet fog kapni, de most nem az alkotmánnyal kapcsolatosan, hanem majd szociális kérdésekkel bombáznak bennünket . Pl lesz egy olyan kérdés is hogy maradjon, a mostani segélyezési rendszer vagy pedig munkát adjanak. Persze hogy a második lenne jobb, hogy mindenkinek munkát adjanak. A mostani segélyezési rendszer véleményem szerint csak részben igazságos (meg kell dolgozni a BPJ-ért azaz legalább 30 napot meg kell dolgozni a Bérpótló juttatásért. ) Ez még elfogadom, de a további feltételekkel nem lehetne egyet érteni. Ki az aki megengedi hogy bemenjenek a lakásába és felmérjenek mindent, pl hogy rendben van e a főzőedényem, mennyire van összehajtogatva a ruhás szekrénybe a ruha, mennyire tiszta a körülmény, mennyire van a kertem művelve ( egy 600 négyszögöles kertet művelni a segélyből) úgy hogy szántassa az ember, vesse és művelje és mindannyian tudjuk hogy nem 5000 forintot kérnek el ezért!!! Egy villany és víz számla mennyibe kerül a segélyből, amit kapsz 28.500 forintot???Mennyi marad a családba úgy, hogy még gázpalackot még ki sem váltottad? Talán már nem is maradt maradt pénzed csak a gyerekeknek a családi pótlékja, amiből fenn, tartod a gyermek megélhetőségét, úgy hogy még igazából nem is vettél nekik semmi ruha darabot. A segély az legyen segély a munkáért meg járjon normális munkabér. A szakmunkás a közfoglalkoztatás idején is kapja meg a szakmunkásbért, ne pedig 28500 vagy 32 000 forintot kapja meg. A mostani szociális törvény jó nagyhatalmat az önkormányzatok kezébe. Lassan ott járunk, hogy nagyobb szervezet, vagy hatóság lesz, mint a rendőrség

 
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?gomb [ 2018-05-06 14:07 ]

csá öcsköscsutak [ 2018-05-06 10:05 ]

hello dolgozol még az oktatásban ???K Péer [ 2011-06-29 11:13 ]

Örülök neked Feri és sok sikert . Péter Debrecenből.GRATULA [ 2011-05-12 22:19 ]

GRATULÁLOK FERIKÉM hogy a mai nap LETETTED A MEGYEI BÍRÓSÁGI ESKÜT AZ ÜLNÖKI MUNKÁDHOZ !!
Sok sikert egészséget és boldogságot kívánok !
TALÁN MOST TE VAGY AZ ELSŐ ROMA EMBER a megyébe akit ezzel a feladattal bíztak meg. Gratulálok és azoknak is akik ajánlottak, mert tudták kit kell odat tenni!!!BÜSZKE VAGYOK [ 2011-04-15 11:33 ]

ÉN NAGYON IS BÜSZKE VAGYOK ERRE AZ EMBERRE
Ennyi mindent elérni, amit csak ő elért az életbe az nagy ki hivás volt számára. Ráadásul egy kis falucskába él, amit korábban sok mindent megtett a saját népe érdekébe.
Sajnálom hogy keveset van már köztünk.
Ugyanis mióta nem igazán tartózkodik Tiszarádon nem sok mindent értek el :D Ezt most nem akarom ragozni, mert a politikához nem értek sajna


Hírek
HIREK

itt lehet hireket hozzá ztenniIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!